Kurser/grupper

MediYoga
Ca 75 min/tillfälle

Introduktionspass  
Måndagar 15.00-16.00

Fortsättningspass
Måndagar 16.30-17.30
Tisdagar  10.30-11.30  
Tisdagar  09.00-10.00 

 

MediYoga är en terapeutisk yogaform som påverkar dig fysiskt, mentalt och emotionellt. Utövas förebyggande eller som rehabilitering.

  • ökar medvetenhet, stabilitet, lugn och harmoni.
  • balanserar kropp och sinne, påverkar kroppens läkande processer.
  • frigör blockeringar och spänningar i kroppen.
  • ökar rörlighet och kroppens flexibilitet.
Läs mer om MediYoga längst ner på denna sida.
 

Instruktör: Caroline Säll

- Certifierad coach 
- Stress- & friskvårdsterapeut
- MediYoga lärare
- Kurator

 


Viktig information
Kära patienter, kunder och gäster! Vi befinner oss just nu i en situation där vi vill ta hand om alla som behöver oss och samtidigt behöver vi minska risk för smitta av Coronaviruset (COVID-19). Läs mer om hur vi hanterar situationen här.

All gruppverksamhet/ Mediyoga ställs in pga av rådande omständigheter och skärpta restriktioner kring Covid-19. Vi följer utvecklingen och informerar här på hemsidan när gruppverksamheten kommer igång igen. 

Om du upplever symptom som hosta, halsont, snuva eller feber - Kom inte in till mottagningen pga risk att smitta andra. Mer information om Coronaviruset - läs här på folkhalsomyndigheten.se

MediYoga (medicinsk yoga) är en medicinsk och terapeutisk yogaform med fokus på klinisk praktik och forskning, en mjuk och kraftfull yogaform som passar alla. Övningarna ger ökad rörlighet och styrka och har en avslappnande effekt för kropp och sinne. Under kursen varvar vi fysiska övningar med andningsteknik och djupavslappning.

Varför MediYoga?
Stress och den psykiska ohälsan ökar dramatiskt i samhället. Den västerländska hälso- och sjukvården, saknar trots fantastisk teknologi och kunskap, resurser att hantera ökningen av livsstilsrelaterade sjukdomar. Det finns idag ett tydligt ökande behov av hållbarhet och helhetssyn.
 
MediYoga är integrativ medicin i sin essens, en holistisk disciplin som utan kontraindikationer fungerar väl i den konventionella hälso- och sjukvården. MediYoga beaktar hela människan såsom den komplexa energivarelse hon är. MediYoga blir utifrån det perspektivet ett enkelt verktyg och terapi för hälsa och balans, en strävan till integrering mot helhet och medvetenhet med utövaren i förarsätet.
 
I Sverige är yoga som terapi och rehabilitering en verksamhet som växer, med MediYoga som en av de främsta drivkrafterna bakom utvecklingen. Yoga som metod är en viktig del i framtidens frisk- och sjukvård.

Källa: Mediyogainstitutet