Kurser/grupper

MediYoga
Ca 75 min/tillfälle

Introduktionspass  
Måndagar 15.00-16.00

Fortsättningspass
Måndagar 16.30-17.30
Tisdagar  10.30-11.30  

 

MediYoga är en terapeutisk yogaform som påverkar dig fysiskt, mentalt och emotionellt. Utövas förebyggande eller som rehabilitering.

  • ökar medvetenhet, stabilitet, lugn och harmoni.
  • balanserar kropp och sinne, påverkar kroppens läkande processer.
  • frigör blockeringar och spänningar i kroppen.
  • ökar rörlighet och kroppens flexibilitet.
Läs mer om MediYoga längst ner på denna sida.
 

Instruktör: Caroline Säll

- Certifierad coach 
- Stress- & friskvårdsterapeut
- MediYoga lärare
- Kurator

 

Kurs - Balans i vardagen
Ca 75 min/tillfälle
 

Upplever du stress, nedstämdhet, utmattning, ångest, oro eller trötthet som begränsar i vardagen och påverkar ditt mående negativt - då passar denna kurs dig!

Under kursen lär du dig mer om stressbeteenden och undersöker också olika strategier för att hantera stressbeteenden och utmattning utifrån Kognitiv Beteendeterapi (KBT).

Kursen består av totalt 4 delar (se nedan) som behandlar olika aspekter av stresshantering och hur du själv kan hantera detta.

Kursen sker fortlöpande under våren 2020.

Bokning: 
Du bokar in de följande tre delarna antingen på plats vid det första kurstillfället, på: 1177.se eller
på telefon: 018-69 25 12
 
Program:
Del 1.  När övergår stress i (o)hälsa?
Introduktion och presentation av kursen

Del 2. Vikten av återhämtning och korta pauser -
Motion, mobil, sömnhygien, sluta älta

Del 3. Värderingar! Att kunna vara (o)perfekt?
Vad vill jag att mitt liv egentligen ska handla om?

Del 4. Kommunikation med ett "jag"-budskap 
Konsten att kunna säga ja och nej! Mindfulness!

OBS!!! Om du inte kan komma på den bokade tiden måste du själv avboka tiden senast 24 timmar innan, men gärna betydligt tidigare eftersom det just nu är många som vill påbörja kursen.


Varmt välkommen till kursen!
Christin
 

MediYoga (medicinsk yoga) är en medicinsk och terapeutisk yogaform med fokus på klinisk praktik och forskning, en mjuk och kraftfull yogaform som passar alla. Övningarna ger ökad rörlighet och styrka och har en avslappnande effekt för kropp och sinne. Under kursen varvar vi fysiska övningar med andningsteknik och djupavslappning.

Varför MediYoga?
Stress och den psykiska ohälsan ökar dramatiskt i samhället. Den västerländska hälso- och sjukvården, saknar trots fantastisk teknologi och kunskap, resurser att hantera ökningen av livsstilsrelaterade sjukdomar. Det finns idag ett tydligt ökande behov av hållbarhet och helhetssyn.
 
MediYoga är integrativ medicin i sin essens, en holistisk disciplin som utan kontraindikationer fungerar väl i den konventionella hälso- och sjukvården. MediYoga beaktar hela människan såsom den komplexa energivarelse hon är. MediYoga blir utifrån det perspektivet ett enkelt verktyg och terapi för hälsa och balans, en strävan till integrering mot helhet och medvetenhet med utövaren i förarsätet.
 
I Sverige är yoga som terapi och rehabilitering en verksamhet som växer, med MediYoga som en av de främsta drivkrafterna bakom utvecklingen. Yoga som metod är en viktig del i framtidens frisk- och sjukvård.

Källa: Mediyogainstitutet